Recept za salatu bogatu proteinima
Sastojci:
– Miješano lisnato povrće (kao što su špinat, rukola, kelj)
– Grilovano pileće bijelo meso, isjeckano
– Kinoa, skuvana
– Naut, ocijeđen i ispran
– Trešnjev paradajz, prepolovljen
– Krastavac, isječen na kolutove
– Crveni luk, tanko isječen
– Avokado, isječen na kriške
– Feta sir (opciono)
– Suncokretovo ili bundevino sjeme
– Maslinovo ulje
– Balzamični sirće ili sok od limuna
– So i biber po ukusu
Uputstvo
1. Priprema sastojaka
Skuvajte kinou prema uputstvima na pakovanju i ostavite da se ohladi.
Grilujte ili pecite pileće bijelo meso dok potpuno ne bude gotovo. Posolite, pobiberite i začinite po želji.
Ocijedite i isperite naut ako koristite iz konzerve.
2. Složite salatu
U velikoj činiji za salatu, pomiješajte miješano lisnato povrće, skuvanu kinou, grilovano pileće meso, naut, trešnjev paradajz, kolutove krastavca, tanko isečen crveni luk, kriške avokada i feta sir (opciono).
3. Dodajte sjeme
Pospite suncokretovim ili bundevinim jsemenkama preko salate za dodatnu hrskavost i nutritivnu vrijednost.
4. Začinite salatu
Prelijte maslinovim uljem i balzamičnim sirćetom (ili sokom od limuna) preko salate.
Posolite i pobiberite po ukusu.
5. Promješajte i poslužite
Nježno promiješajte sve sastojke dok se ravnomjerno ne sjedine i prekriju prelivom.
Poslužite odmah i uživajte u svojoj salati bogatoj proteinima!
Napomene:
Možete prilagoditi ovu salatu dodavanjem omiljenih povrća ili izvorima proteina.
Prilagodite sastojke preliva prema vašim ukusima ili koristite gotov preliv za salatu ako više volite.
Ova salata je veoma prilagodljiva i može se pripremiti unaprijed za višednevno konzumiranje, samo čuvajte preliv odvojeno do trenutka posluživanja.
Uživajte u ovom ukusnom obroku koji će vas i vaše goste zadovoljiti i hraniti!

„Kuvanje je istovremeno i dječja igra i radost odraslih. A kuvanje obavljeno s pažnjom je čin ljubavi“-Craig Claiborne
admin